UVLS_logo UVLS izreke
NASLOVNA SLOBODNO ZIDARSTVO VELIKA LOŽA  HUMANITARNI RAD BIBLIOTEKA KONTAKT Srb. /Eng.


velika_loza


LOŽE POD ZAŠTITOM UVLS

HRAMOVI UVLS

KONKORDATSKA TELA

MEDJUNARODNI ODNOSI

 


 


novosti_i_dogadjaji 

 

regius manuscript

UJEDINJENE VELIKE
LOŽE SRBIJE


Ujedinjene Velike Lože Srbije Drevnih, Slobodnih i Prihvaćenih Zidara su suverena, prava, regularna, i priznata Velika slobodno zidarska Loža sa sedištem u Or. Beograd.

Kao slobodni zidari, mi poštujemo sva načela, principe i drevne tradicije slobodnog zidarstva, što znači da verujemo u Boga, da se pri našem radu uvek nalazi na Oltaru otvorena Knjiga Svetog Zakona, tj Biblija, da se u našim Ložama ne govori o religiji ili politici, i da smo mi Bratstvo otvoreno za članstvo svim muškarcima na dobrome glasu bez obzira na veroispovest, rasu, nacionalnost, jezik ili socijalni status. Striktno poštovanje ovih drevnih principa i načela čini nas regularnim slobodnim zidarima. Vera u Boga, milosrdni rad i bratska ljubav su tri osnovna potporna stuba našeg Bratstva.

Nastavljajući svetle tradicije Velike Lože Jugoslavija, osnovane 1919, uspavane 1940, te ponovo probuđene 1990, Ujedinjene Velike Lože Srbije su osnovane 8. juna 2006 godine kao rezultat nastojanja srpskih slobodnih zidara iz različitih grupa i frakcija da se ujedine pod jednim krovom. Lože pod zaštitom UVLS rade u Beogradu, Novom Sadu, Loznici, Kruševcu, Ċupriji, Zrenjaninu, Somboru, Nišu i dr.

Hram Ujedinjenih Velikih Loža u Beogradu, osvećen 2008, je prvi slobodno-zidarski Hram podignut u Srbiji posle Drugog Svetskog Rata. Naša Slobodno-zidarska biblioteka je prva specijalizovana masonska biblioteka na zapadnom Balkanu.

 

 

 

UGLS_pic2

SADRŽAJ: NASLOVNASLOBODNO ZIDARSTVOVELIKA LOŽAHUMANITARNI RADBIBLIOTEKA KONTAKTNOVOSTI I DOGAƉAJI SLOBODNO ZIDARSTVO U SVETUISTORIJAT SLOBODNOG ZIDARSTVA U SRBIJIPOZNATI SLOBODNI ZIDARIKAKO POSTATI SLOBODNI ZIDARČESTO POSTAVLJANJA PITANJAKONKORDATSKA TELAMEƉUNARODNI ODNOSIIZDAVAŠTVO NEIMARKORISNI LINKOVI

copyright