UVLS_logo UVLS izreke
NASLOVNA SLOBODNO ZIDARSTVO VELIKA LOŽA  HUMANITARNI RAD BIBLIOTEKA KONTAKT Srb. /Eng.


humanitarni_rad

Solidarnost sa nevolјnima svih vrsta i kategorija je imperativ humanitarnih napora Braće, a najvažnije je da svako od nas svakoga dana učini po nešto što će vratiti osmeh na lica svih onih, a posebno dece, kojima je pomoć i najpotrebnija.


UGLS_Charity_Work


novosti_i_dogadjaji 

 

 

Charity

HUMANITARNI RAD

Pod zaštitom Ujedinjenih Velikih Loža Srbije od 2007. godine  radi  humanitarno društvo koje je do sada, u okviru  mogućnosti i doprinosa članova UVLS  organizovalo veliki broj humanitarnih akcija. Pored ovih zajedničkih aktivnosti svih članova UVLS, pojedine Lože i individualni članovi Loža redovno podržavaju različite humanitarne organizacije i akcije u Srbiji.

Čin milosrđa predstavlja jednu od osnovnih dužnosti svakog slobodnog zidara i ova praksa je konstantno prisutna u svesti i delanju svih članova UVLS. Braća svojim prilozima i  ličnim angažovanjem pomažu brojnim zajednicama, ustanovama i pojedincima. U poslednjih sedam godina članovi UVLS su organizovali  sedam velikih humanitarnih akcija koje su imale zapažene rezultate, popračena pažnjom štampe i javnosti,  i bile sa radošću prihvaćene od onih kojima je pomagano. Solidarnost sa nevolјnima svih vrsta i kategorija je imperativ humanitarnih napora Braće, a najvažnije je da svako od nas svakoga dana učini po nešto što će vratiti osmeh na lica svih onih, a posebno dece, kojima je pomoć i najpotrebnija.

Tradicija humanitarnog rada u srpskom slobodnom zidarstvu postoji od samih početaka moderne srpske države krajem devetnaestog veka. Prva milosrdna društva u Srbiji, poput Crvenog Krsta Srbije i društva “Stefan Dečanski”, su upravo i osnovana od strane srpskih slobodnih zidara. Crveni Krst Srbije je osnovan 1876. u Beogradu, od strane Dr. Vladana Ɖorđevića, vojnog lekara i člana Lože “Svetlost Balkana” koja je osnovana iste godine.

 

 

 

Charity_Work

SADRŽAJ: NASLOVNASLOBODNO ZIDARSTVOVELIKA LOŽAHUMANITARNI RADBIBLIOTEKA KONTAKTNOVOSTI I DOGAƉAJI SLOBODNO ZIDARSTVO U SVETUISTORIJAT SLOBODNOG ZIDARSTVA U SRBIJIPOZNATI SLOBODNI ZIDARIKAKO POSTATI SLOBODNI ZIDARČESTO POSTAVLJANJA PITANJAKONKORDATSKA TELAMEƉUNARODNI ODNOSIIZDAVAŠTVO NEIMARKORISNI LINKOVI

copyright